"Medela" gradi novu proizvodnu halu

Kompanija "Medela" iz Vrbasa saopštila je danas da će investirati dva miliona evra u izgradnju nove proizvodne hale, magacinske prostore i nabavku opreme. Pored sadašnje "Medeline" hale, u krugu industrijske zone u Vrbasu, na 10.000 kvadratnih metara biće izgrađena hala od 3.800 kvadrata, a u toku je konkurs za izradu idejnog rešenja za izgradnju tih kapaciteta. Investicija bi trebala da bude gotova za 10 meseci od momenta potpisivanja ugovora sa izvođačem radova i pribavljanja lokacijske i građevinske dozvole. Na tu investiciju "Medela" se odlučila zbog povoljnih poslovnih rezultata u 2010. godini, kao i očekivanog povećanja proizvodnje i prodaje u 2011. Plan investicija za 2011. godinu je ambiciozan jer imamo svoje mesto na tržištu kao i svoju ciljnu grupu potrošača. Od novih proizvoda uskoro bi trebalo da se pojave nove integralne štrudle od brusnice i smokve kao i nova čajna peciva.

"Medela" gradi novu proizvodnu haluKompanija "Medela" iz Vrbasa saopštila je danas da će investirati dva miliona evra u izgradnju nove proizvodne hale, magacinske prostore i nabavku opreme.

Pored sadašnje "Medeline" hale, u krugu industrijske zone u Vrbasu, na 10.000 kvadratnih metara biće izgrađena hala od 3.800 kvadrata, a u toku je konkurs za izradu idejnog rešenja za izgradnju tih kapaciteta.

Prema rečima generalne direktorke Olivere Verac, investicija bi trebala da bude gotova za 10 meseci od momenta potpisivanja ugovora sa izvođačem radova i pribavljanja lokacijske i građevinske dozvole.

Na tu investiciju "Medela" se odlučila zbog povoljnih poslovnih rezultata u 2010. godini, kao i očekivanog povećanja proizvodnje i prodaje u 2011, navedeno je u saopštenju.

"Plan investicija za 2011. godinu je ambiciozan jer imamo svoje mesto na tržištu kao i svoju ciljnu grupu potrošača. Od novih proizvoda uskoro bi trebalo da se pojave nove integralne štrudle od brusnice i smokve kao i nova čajna peciva", navela je Verac.

"Usvajanjem novih tehnologija i nabavkom nove opreme 'Medela' će na tržište plasirati i nove forme štrudli po kojima smo lideri na tržištu, nove vafel proizvode sa više filova kao i vafle novih oblika, zatim najnovije integralne i snek proizvode", objasnila je ona.

Kako je rekla, početak proizvodnje u novoj hali očekuje se krajem ove ili početkom 2012. godine.

"Medela" je izvozno orijentisana firma sa ukupnim plasmanom u inostranstvo od oko 60 odsto, čiji proizvodi se mogu naći i u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj.

Kako je navela Verac, jedan od osnovnih ciljeva "Medele" je da zadrži postojeća inostrana tržišta, kao i da svojim kvalitetom gotovih proizvoda i pakovanjima osvaja nova tržišta zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik